blog

Crossduathlon Westrozebeke groot succes

Met ruim tweehonderd deelnemers werd de tweede editie van de crossduathlon een groot succes. De deelnemers liepen rond de gebouwen van de firma Westvlees en leefden zich op hun mountainbike uit in onder andere de bosrijke gebieden van de Keuneleute.

Met bijna alle toppers uit het crossduathloncircuit aan de start en toppers uit de triathlon werd het een spannende strijd voor de overwinning. Whytic Priem reed solo aan de leiding tot hij lek reed. Het sein voor ex-prof Bert Dewaele om de leiding over te nemen. Tijdens het fietsen reed hij een mooie voorsprong bijeen. Tijdens de tweede run werd het toch nog spannend door een fel opzettende Sven Vandenbroucke. Hij strandde op een handvol seconden op de tweede plaats. Derde werd Glen Vandevyvere.

Bij de dames stond geen maat op Soetkin Vertenten, die net zoals in 2017, de overwinning pakte. Tweede werd Emelie Butstraen, derde Mieke Suys. De ex-olympische atlete werd eveneens Belgisch kampioene bij de brandweervrouwen. Bij de brandweermannen verlengde Nick Dewannemaeker zijn titel.

Bij de duo's waren Clauwaert Jari en Van Den Bossche Bjorn de sterksten. Belgisch kampioen bij de brandweerduo's werd brandweer Gent voor het plaatselijke Westrozebeekse team.

TDTI atleten aan de start:
- Tim Vijverman
- Jurgen Boterberghe
- Stijn Verstraeten
- Jan Vanallemeersch
- Filip Vermont
- Steven Vijverman

 

terug
image description